AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Jan Bomans Gaat Met Pensioen (dutch)

Autor:   •  November 30, 2015  •  Course Note  •  617 Words (3 Pages)  •  882 Views

Page 1 of 3

Jan Bomans gaat met pensioen

Na een loopbaan van 45 jaar bij nv Technolux gaat Jan Bomans met pensioen. Zijn collega’s hebben beslist zijn afscheid (adieu) te vieren (célébrer).

Voor de receptie begint, geven de directeur, Wim Verkammen, en Jans secretaresse, Annie Vangelder, een korte speech.

W.V.: Sorry, mag ik even uw aandacht a.u.b?

Goedemiddag iedereen. Vandaag is het eigenlijk een droevige dag, want we zijn hier samen om afscheid te nemen van iemand die ons allen heel na aan het hart ligt, Jan Bomans.

Jan is hier ooit begonnen als technicus zo’n 45 jaar geleden. Hij stond in voor het technisch onderhoud van het machinepark en hij deed zijn werk voortreffelijk (exceptionnel). Hij was altijd heel stipt  (ponctuel) en werkte uiterst nauwkeurig précisément.

Bovendien was Jan de rust in persoon. Hij loste conflicten moeiteloos (sans effort) op en bracht zonder moeite de gemoederen tot bedaren (calmer les esprits).

Dat bleef niet onopgemerkt (inaperçu), vooral niet bij de directie die besloot Jan te bevorderen tot directeur van de technische dienst. In het begin liep niet altijd alles van een leien dakje (cela ne s’est pas fait sans mal), want Jan hield niet echt van papier. Alle begin is moeilijk, nietwaar Jan?

Die moeilijke start was gelukkig van korte duur, omdat Jan heel snel leerde hoe hij met die papierberg (montagne de papiers) moest omgaan. Hij stond open voor vernieuwing en beheerste (gérer) in geen tijd de allerlaatste (ordinaire) computerprogramma’s, zodat alle collega’s hem constant lastig vielen (harceler) met al hun computerproblemen. Gelukkig vond Jan dat helemaal niet erg en antwoordde hij graag op al hun vragen.

Zijn belangrijkste verwezenlijking (réalisation) heb ik echter nog niet vermeld. Jan bouwde de technische dienst, die nogal chaotisch en inefficiënt was, om tot een stipt, accuraat en efficiënt deel van onze onderneming.

...

Download as:   txt (3.7 Kb)   pdf (98.1 Kb)   docx (9.7 Kb)  
Continue for 2 more pages »