AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Kwaliteit (dutch)

Autor:   •  March 20, 2011  •  Essay  •  273 Words (2 Pages)  •  1,438 Views

Page 1 of 2

Kwaliteit

Voor een gedegen onderzoek is een goede kwaliteit nodig van verschillende onderdelen van het onderzoek. Achtereenvolgens zal de kwaliteit van de interviews en de kwaliteit van de interpretatie van deze interviews beoordeeld worden.

Kwaliteit van de interviews

De kwaliteit van de interviews is te beoordelen op ondermeer de volledigheid en de geleverde kwaliteit door de interviewer. We willen zo min mogelijk eigen interpretatie door de interviewer.

De interviews zijn zeer beperkt daar ze in beginsel gebruikt zijn voor een ander onderzoek. De interviews zijn volgens een zeer strak protocol uitgevoerd, er was nauwelijks ruimte voor extra vragen van de interviewer. Alle vragen waren open en neutraal gesteld.

De gebruikte interviews zijn daarentegen wel volledig en zonder enige interpretatie ter beschikking gesteld. De interviews bevatten alle zaken die de geïnterviewde noemde, inclusief stopwoordjes en dergelijk, wat de interviews betrouwbaar maakt. Er is geen vervorming geweest door de interviewer

Voor dit onderzoek zijn de interviews enigszins beperkt, desalniettemin zeker wel bruikbaar. Echter verlaagt het wel de betrouwbaarheid van de theorie, doordat het op weinig data is gebaseerd.

Kwaliteit interpretatie van de interviews

De interpretatie van de interviews is gedaan doormiddel van coderingen aanbrengen in de tekst. Dit is door 4 personen gedaan, waarbij elk van de vier interviews door een tweetal van een andere samenstelling is gecodeerd. De uiteindelijke categorisering is door één persoon gedaan. Door deze werkwijze is de codering zo uniform mogelijk geworden.

De interviews hebben we geïnterpreteerd door middel van de onderzoeksvraag. We hebben continue de vraag "welke factoren beïnvloeden de perceptie van de kwaliteit van

...

Download as:   txt (1.9 Kb)   pdf (49.8 Kb)   docx (10.4 Kb)  
Continue for 1 more page »