AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Kinderarbeid Moet Blijven Bestaan! (dutch)

Autor:   •  January 10, 2012  •  Essay  •  775 Words (4 Pages)  •  2,101 Views

Page 1 of 4

Kinderarbeid moet blijven bestaan!

Kinderarbeid is werk dat door kinderen word gedaan, meestal nog onder de 14 jaar. Dit komt zowel door gedwongen worden door de ouders of werkgever, als zelf vrijwillig werken om de ouders met een paar centjes mee te helpen.

Volgens de internationale arbeidsorganisatie (ILO) werken er over de hele wereld 250 miljoen kinderen. In ontwikkelingslanden werken de meeste kinderen hele dagen. Zo een 25% van de kinderen in de kinderarbeid komen uit India.

Ik heb gekozen voor de stelling Kinderarbeid moet blijven bestaan, omdat het een probleem is dat over heel de wereld voorkomt. Het is misschien wel een oorzaak van armoede in veel landen. Doordat er niet veel hoog opgeleidde mensen in het land zijn , want de kinderen kunnen niet naar school gaan door de kinderarbeid. Ook is het onderwerp waar veel meer aandacht besteed moet worden. In het dagelijkse leven worden er producten van bijvoorbeeld Nike, Adidas of Reebok gekocht zonder er over er na te denken hoe het productie te werk gaat.

Uit onderzoeken van de Britse economen Sonia Bhalotra van Cambridge University en Christopher Heady van Bath University in Pakistan blijkt dat armoede niet de oorzaak is achter kinderarbeid.

Het blijkt dat in Pakistan juist kinderen van (rijkere) landeigenaren minder naar school gaan dan kinderen van landloze (armere) families. Landeigenaren huren niet graag arbeid in. Met als gevolg dat eigenaren van grote boerderijen die arbeidskrachten nodig hebben, sneller hun eigen kinderen inschakelen.

Bhalotra en Heady hebben de landlozen vergeleken door ze in vergeleken drie categorieën in te delen landeigenaren (boeren): de marginalen (met minder dan 0,4 hectare grond), de kleinen (0,4 tot 1,2 hectare) en de groten (meer dan 1,2 hectare). Uit het onderzoek bleek dat hoe meer land er was hoe groter de kans dat er kinderen werkten.

Terwijl eigenaren van grotere boerderijen hun kinderen nodig blijken te hebben om het land te bewerken, zeggen de arme boeren in het land : ‘Ik heb geen rijkdom of land dat mijn kinderen kunnen erven. Onderwijs is het enige dat ik hen kan geven voor een betere toekomst.’

Dit geldt natuurlijk niet voor alle landen, economisch situatie van het land en dus ook van de mensen of wat het cultuur met zich meebrengt zou erg beïnvloedbaar zijn wat het kinderarbeid betreft.

Kinderarbeid kan zowel voor het economisch situatie

...

Download as:   txt (4.7 Kb)   pdf (82.5 Kb)   docx (11.8 Kb)  
Continue for 3 more pages »