AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Hoofdstuk 4 Gat in De Markt (dutch)

Autor:   •  December 17, 2016  •  Essay  •  1,246 Words (5 Pages)  •  865 Views

Page 1 of 5

Hoofdstuk 4 Gat in de markt

Dit hoofdstuk gaat over het vinden van een gat in de markt. In dit hoofdstuk leg ik stapsgewijs wat je moet doen om een gat in de markt te vinden. Ik had ook verschillende Jong Entrepreneurs geïnterviewd om informatie te krijgen over de risico’s en obstakels die je tegenkomt als je een startende Entrepreneur bent en ook wat de kansen hier op Curaçao zijn.

4.1 Gat in de markt

Zoals we weten is een entrepreneur een ondernemende ondernemer, die zich continu bezig houdt met het ontwikkeling van de markt. Als een ondernemer een unieke bedrijf wilt opstarten moet hij eerst onderzoeken of na denken als er een gat in de markt is. Een gat in de markt vinden is heel erg moeilijk omdat ze zeer zeldzaam zijn. Als je een gat in de markt vindt kan je heel veel commerciële succes krijgen want meestal is een gat in de markt een product of dienst dat uniek is. Dit betekent dat je bijna geen concurrenten hebt.

4.2 Hoe je een gat in de markt vindt

Om de gat in de markt te vinden moet je weten bijvoorbeeld wat men in een product of dienst mist en nog veel meer. Daarom is klantengericht ondernemen heel erg belangrijk als je een unieke bedrijf wilt opstarten. Volgens een artikel op het website inodora.nl  is Klantinzicht : “een beschrijving van een dilemma of onvervulde (latende) behoefte van een klant.”

Om de gat in de markt e vinden moet je met oplossingen komen en je moet weten wat de behoeften van de klanten zijn. Je moet ook weten wat de meest  voorkomende klachten van klanten zijn, Wat hebben mensen een hekel aan, wat is de grootste klacht van een branche enzovoorts. Meestal is een gat in de markt een product of dienst die je nergens kunt vinden, niet eens op het internet. Een branche is economische sector. Bij een branche hoort alle bedrijven die in de zelfde sector werken bijvoorbeeld horeca. Meestal kan je je bedrijf sneller opstarten als je een uitgewerkte ondernemingsplan kan vinden van jou branche. Tegenwoordig doet veel startende ondernemers dat want meestal duurt het maanden of soms jaren om een uitgebreide uitgewerkte ondernemingsplan te creëren.

Een ander onderzoeksvorm is het creëren van een focus groep. Een focus groep bestaat uit een klein groep van 7 tot 10. Ze worden gevraagd naar hun ideeën en meningen over een bepaald product, concept, service, idee of advertentie. Iedereen voert een gesprek in een interactieve groepsetting. Elk participant krijgt de kans om zijn/haar mening of idee te geven.

Focus groepen zijn heel erg belangrijk want klantenbehoeften en kantengedrag verandert continu. Andere essentieel onderzoeken zijn “Trendwatching” en marktonderzoek.

Enkele vragen die je moet gebruiken in je zoektocht naar het gat in de markt is:

  • Wat missen consumenten in een product of dienst?
  • Wat zijn veel voorkomende klachten van consumenten?
  • Waar hebben mensen een hekel aan?
  • Wat is de grootste klacht in een branche?
  • Wat heb je niet op internet kunnen vinden?

“The Business Boost- Program” geeft trainingen en coaching voor lokale Entrepreneurs met een (klein) startende bedrijf en grote dromen. Op dit manier kan de lokale Entrepreneurs hun bedrijf effectief beheren en ook innoveren om nieuwe markten te vinden. Dit is mogelijk door de samenwerking van de Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en Curaçao Development Institute (CDI).

4.3 De obstakels en risico’s die je tegenkomt als je een gat in de markt vindt

...

Download as:   txt (7.4 Kb)   pdf (75.8 Kb)   docx (296.5 Kb)  
Continue for 4 more pages »