AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Tourism Planning

Autor:   •  April 24, 2016  •  Research Paper  •  2,079 Words (9 Pages)  •  565 Views

Page 1 of 9

[pic 1]

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΕΠΑΚ)

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού

Master (MSc) στη Διεθνή Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Γεωργίου Επαμεινώνδας

Α.Τ. 1011800

05/11/14

ΕΡΓΑΣΙΑ 1: Ατομική εργασία

Να  εξετάσετε     τους     τρόπους     με     τους     οποίους     ο     τουριστικός     σχεδιασμός μπορεί να   συμβάλει     στη  βελτίωση των προβλημάτων  που δημιουργεί  η απρογραμμάτιστη  τουριστική ανάπτυξη,  χρησιμοποιώντας  ως    παράδειγμα    έναν τουριστικό προορισμό της    αρεσκείας    σας.

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους ψυχαγωγίας είναι αυτός του τουρισμού. Ο σύγχρονος τουρισμός, που πρόδρομο του αποτελούν οι περιηγήσεις που πραγματοποιούσε ο άνθρωπος από την αρχαιότητα, τις τελευταίες δεκαετίες καθίσταται ως ένα πολυσχιδές φαινόμενο με κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και περαιτέρω διαστάσεις.

Ο τουρισμός αποτελεί ένα νέο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας, που επιφέρει πολιτισμικές, κοινωνικές, χωρικές και περιβαλλοντικές αλλαγές στη δομή των σύγχρονων κοινωνιών. Από τις αρχές του 20ου αιώνα πολλοί διεθνείς οργανισμοί και ειδικοί του τουρισμού, μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις προσπάθησαν να ορίσουν τις έννοιες του τουρίστα και του τουρισμού. Σύμφωνα με τον Gartner ο τουρισμός έχει δυο πλευρές  η πρώτη αναφέρεται στη μετακίνηση των ατόμων, η οποία αντιπροσωπεύει το καταναλωτικό μέρος του τουρισμού και ταυτίζεται με την τουριστική ζήτηση και η δεύτερη αναφέρεται στην υποδοχή και την εξυπηρέτηση των μετακινουμένων, αντιπροσωπεύοντας έτσι το παραγωγικό μέρος του τουρισμού που ταυτίζεται με την τουριστική προσφορά. (Gartner, 2001.) Η Παγκόσμια Οργάνωση Τουρισμού (Π.Ο.T.) αναφέρει πως “τουρισμός θεωρείται κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει κάθε είδους μετακινήσεις, είτε διάμεσου διεθνών συνόρων είτε όχι, διάρκειας πάνω από 24 ώρες και για διαφόρους λόγους.” (έκτος λόγων μετανάστευσης και τακτικής ημερήσιας απασχόλησης)

...

Download as:   txt (25.8 Kb)   pdf (616.3 Kb)   docx (423.4 Kb)  
Continue for 8 more pages »