AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Uitwerking Van Het Strategische Marketingplan (dutch)

Autor:   •  January 3, 2012  •  Essay  •  439 Words (2 Pages)  •  1,678 Views

Page 1 of 2

Dit rapport bevat het operationele plan als uitwerking van het strategische marketingplan dat eerder is opgesteld voor het vak sportstrategie. Het plan is geschreven in het kader van het vak operationeel management in het 3e jaar van de opleiding Sportmarketing & Management aan de Hogeschool Rotterdam.

In het rapport wordt de strategie, die is opgesteld in het plan voor sportstrategie, verder uitgewerkt tot een strategie die werkelijk uitvoerbaar is. Dit wordt gedaan door middel van de bekende P’s van de marketingmix; product, prijs, plaats, promotie, personeel en proces.

In het eerste hoofdstuk wordt de strategische optie nog is beschreven. Deze is: Het op de markt brengen van een nieuw marketing communicatie mideel, namelijk een snowboardvereninging. Deze moet gaan zorgen voor de continuïteit van Ripstar in de zomermaanden en tevens voor meer sales en aftersales. Daarnaast wordt de uitvoerbaarheid van de optie getest van de hand van het FOETSJE-model. Er wordt gekeken of de strategie haalbaar is op financieel, organisatorisch, economisch, technisch, sociaal, juridisch en ecologisch gebied. De strategie is op al deze punten haalbaar

In het tweede hoofdstuk komt de eerste P aan bod, namelijk product. De productdoelstelling wordt weergeven.

Daarna volgt de P van prijs. Daarin wordt onderzocht welke prijs de consumenten bereid zijn te gaan betalen voor een training naast de jaarlijkse contributie van de snowboardvereninging. De prijzen zijn gebaseerd op een kleine berekening van wat een training zou gaan kosten.

In het derde hoofstuk wordt de P plaats behandeld. Hierin wordt duidelijk in welke gebieden de geintresseerden woonachtig zijn.

Daarna volgt de belangrijkste P uit dit rapport namelijk promotie. Hierin wordt de doelgroep bepaald, communicatiedoelgroep van 25-40 jaar en er zullen twee marketingdoelgroepen

...

Download as:   txt (2.8 Kb)   pdf (58.8 Kb)   docx (10.8 Kb)  
Continue for 1 more page »