AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Strategijski Plan

Autor:   •  April 2, 2016  •  Case Study  •  740 Words (3 Pages)  •  635 Views

Page 1 of 3

FEFA AUTO

Misija našeg preduzeća jeste da proizvedemo najkvalitetnija vozila na tržištu za što manje vremena.

Naša ulazna logistika je jednostavna, s obzirom da mi proizvodimo vozila po porudžbini, uvek se zna tačan broj delova koji nam je potreban. Naši magacini, u kojima držimo delove privremeno, su direktno, putem interneta, povezana sa distributerima kao i sa montažnim trakama gde se ti delovi sklapaju, tako da nikada nemamo višak delova.

Preduzeće FEFA AUTO se bavi proizvodnjom automobila po porudžbini. Samo preduzeće najviše ulaže u razvoj ovog sektora (Proizvodnja) s obzirom da nam je misija da proizvedemo automobil u što kraćem roku. Veliki broj montažnih traka nam upravo daje mogućnost da što efikasnije proizvedemo automobil u proseku 47min po automobilu.

Izlazna logistika preduzeća se sastoji od 150 salona širom sveta. Naravno postoji direktna veza između svih salona i centralnog magacina. Opšte pravilo preduzeća je da automobil ne sme da stoji duže od 48 sati u centralnom magacinu, jer kao što smo već naveli, proizvodimo automobile po porudžbini. Unutar preduzeća FEFA AUTO imamo sektor koji se bavi isključivo transportom proizvedenih vozila.

Kao i ostala preduzeća koja se bave proizvodnjom automobila, FEFA AUTO reklamira svoje proizvode putem telemarketinga, kao i pomoću uličnih bilborda. Cenu naših automobila čini 69% troškovi proizvodnje, dostave i marketinga, 20% marža i 11% troškovi održavanja (5 godina garancije sa besplatnim redovnim servisom). Iako pomalo skuplji, automobili FEFA AUTO je simbol za dugotrajnost i kvalitet.

Nakon prodaje automobila, naše preduzeće obezbeđuje 5 godina garancije (ili 200.000km) na automobil kao i 5 godina besplatnog redovnog servisiranja. Pored ove ne tako standardne usluge, nudimo i 24h pomoć na putu pod nazivom ,,We won’t hear from you“.

FEFA AUTO nema neprodatih proizvoda jer smo upravo na tome radili godinama. Smatrali smo da je najveći trošak kada imamo proizvod za koji ponekad moramo da spustimo cenu i do 50%, te smo se odlučili da napravimo sistem koji će funkcionisati na osnovu narudžbina (po ugledu na Lamborghini, Ferrari itd.).

Delove koje FEFA AUTO ugrađuje u svoja vozila su visokog kvaliteta. Snabdevamo se sa više dobavljača kao što su: Valeo Parts, Febi Bilstein, Michelin itd.

U našem preduzeću rade isključivo radnici čije je iskustvo veće od 5 godina. Jedan od važnijih segmenata jeste tehnologija,

...

Download as:   txt (4.9 Kb)   pdf (70.8 Kb)   docx (9.9 Kb)  
Continue for 2 more pages »