AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Erhvervsjura Eksamen (danish)

Autor:   •  May 22, 2016  •  Coursework  •  257 Words (2 Pages)  •  653 Views

Page 1 of 2

Opgave 1

Opgave 1.1

Ja Auto Anders er berettiget til at fortage en tilbagetagelsesforrenting af den solgte bil som følger at Auto Anders har taget forbehold og lavet en kontrakt med Brian som er underskrevet og overgivet til ham samt ejendomsforbehold og dermed ifølge kreditaftalelovens §35 for forbrugerkøb på baggrund af kvalificeret misligholdelse KAL § 29, stk. 1. som er at betaling er mere end 30 dage efter forfaldstid KAL§29,stk.2,  og den manglende sum er mere end en 1/10 af den samlede rest beløb.

Opgave 1.2

Brian er ikke berettiget til udsættelse af tilbagetagelsesforrentningen på baggrund af hans økonomiske situation som ikke kan betegnes værende forbigående økonomiske vanskeligheder, men langsigtet/permanent set i lyset af han ikke fik den økonomiske buster fra arven og han ikke kan forvent at komme i arbejde i mindst 1 år.

Opgave 1.3

Auto Anders er ikke berettiget til at afkræve tabet af de 50.000 ifølge . KAL § 41 at hvis en salgsværdi er mindre end hvad kreditoren aftalte er det ikke er muligt at få det resterende tilgodehavende og må indkasseres som tab.

Opgave 2

Opgave 1.1

Børger har retten til ejendommen da aftalen indgås med Anne og der bliver kontant betalt og Christian har ikke retten da Anne sælger en ejendom hun ikke længere har ret til at sælge.  

Opgave 1.2

Da overdragelsen har fundet sted og det er en specieskøb kan sælgers kreditorer ikke søge fyldestgørende på ejendommen. Dermed har Børge krav på at få udleveret ejendommen.

...

Download as:   txt (1.6 Kb)   pdf (79.9 Kb)   docx (8.4 Kb)  
Continue for 1 more page »