AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Personal Finance (danish)

Autor:   •  October 21, 2015  •  Essay  •  2,584 Words (11 Pages)  •  845 Views

Page 1 of 11

COPENHAGEN BUSINESS SCHOOL

HANDELSHØJSKOLEN

INSTITUT FOR FINANSIERING

HA-STUDIET, FINANSIERING, HJEMMEPRØVE III, 2014

Udarbejdet af:

Fulde navn

Øvelseshold (BOGSTAV)

Blokbogstaver: MARTIN FÆRGE DUEHOLM

M

Studiekode (findes på e-campus i studieselvbetjening)

MADU13AC

Indholdsfortegnelse

Opgave 1        

Opgave 2        

A)        

B)        

C)        

Opgave 3        

B)        

C)        

D)        

E)        

F)        


Opgave 1

 

De to selskaber jeg har valgt at beregne ”Market-to-Book Ratio” (kurs/indre værdi) for er Novo Nordisk og Carlsberg. De to selskaber er fra forskellige brancher, idet Novo Nordisk beskæftiger sig primært inden for insulin industrien, og Carlsberg beskæftiger sig inden for konsumering herunder drikkevarer.

Til beregning af de forskellige kurser har jeg anvendt Novo Nordisk Årsregnskab fra d. 31./1-2014 og Carlsbergs Årsregnskab fra 31/12 -2013. Markedsværdien pr. aktie er fået af Yahoo Finance se evt. bilag. Jeg har anvendt aktiekurser fra de to selskaber på den dato, der er tættest på offentliggørelsen af deres årsrapport, 2 januar 2014 fra Carlsberg og 31 januar 2014 fra Novo Nordisk. Skulle man sammenligne de selskabers kurs/indre værdier med hinanden vil det muligvis give bedre mening er tage aktie kursen fra samme dato fra de to selskaber.

For at beregne Market-to-Book Ratio anvendes følgende formel

[pic 1]

De sider fra Novo Nordisk og Carlsbergs årsregnskaber, hvor oplysninger til beregning er indhentet fra er vedlagt som Bilag[1]

Novo Nordisk har en kurs/indre værdi (K/I) på 13,23, da kurs/indre værdi er større en 1, ved vi at Novo Nordisk har skabt værdi for deres aktionærer. Det ved vi fordi, at markedsværdien af virksomhedens investeringer (Markedsværdi pr. aktie) er 13,23 gange større end de tilhørende omkostningerne (bogføringsværdi pr. aktie). Markedet har således "vurderet", at Novo Nordisk aktier er mere værd end virksomhedens egenkapital, og omvendt havde K/I haft en værdi mindre end en havde markedet "vurderet" at Novo Nordisk aktier er mindre værd egenkapital.

...

Download as:   txt (18.5 Kb)   pdf (605.4 Kb)   docx (89.6 Kb)  
Continue for 10 more pages »