AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Baresso Coffee

Autor:   •  August 30, 2016  •  Case Study  •  1,545 Words (7 Pages)  •  818 Views

Page 1 of 7

Baresso Coffee

1.  Redegør for forhold i Baressos omverden der har indflydelse på kædens udvikling?

For at skabe et overblik over Baresso Coffees afhængige såvel som uafhængige omverden, har jeg valgt at bruge omverdens modellen. Af denne fremgår de forhold, der har indflydelse på kædens udvikling.
[pic 1]

Først og fremmest har økonomiske forhold i den uafhængige verden en vigtigt del i Baressos Udvikling. Når økonomien er under pres, dropper flere mennesker at tage på restauranter og caféer for at spare penge. Så er det både nemmere i stressede og billigere tider, at lave en instantkaffe der hjemme, eller filterkaffe når du møder på arbejde. [1] Ifølge en graf fra dansk kaffeinformation er mængden af instantkaffe steget meget efter finanskrisen, det kunne skyldes den sparede øre på caféer og restauranter, er brugt på billigere instantkaffe du brygger der hjemme. [2]

Konkurrenterne er næsten altid vigtige for en virksomhed, da de tilbyder produkter, som ligner virksomhedens, og som kunderne måske finder mere attraktive.[3] Det der kunne have indflydelse på Baressos udvikling er en gigant som Starbucks. De har enorme mængder penge til at udvikle og promovere sig. Derfor er vigtigt for Baresso at finde en måde at differenser sig på, og ikke lige pludselig blive væltet omkuld af Starbucks.

Som sagt er Baressos Målgruppe Studerende og forretningsfolk.[4] Derfor vil Politiske og lovgivningsmæssige forhold være en trussel, hvis forretningsfolkene gik hen og blev fyret på grund af besparelser eller nedskæringer, eller at staten gik ind og fratog de studerendes SU. Dermed har Baressos primære målgruppe ikke mange penge at gøre godt med, og det kan gå ud over Baressos udvikling.

I dag er det at drikke kaffe mere end bare at drikke kaffe. Det er meget hurtigt blevet meget mere trendy at gå på café, og kaffe især er blevet en modedille i det danske samfund. Kaffens virkning er så småt blevet overrumplet af dens image skabende effekt, altså der har sket et spring fra at det ikke længere er et vigtigt fysisk behov, men blevet til et socialt behov. I dag er det blevet mere som sagt trendy at drikke kaffe og gå på café, denne modedille har derfor også en positiv indflydelse på Baressos udvikling.

Massemedie har også en klar indflydelse på Baressos Udvikling. Folk taler både dårligt om det at drikke kaffe, og nogle taler godt om det. Er det sundt for kroppen? En side som Dansk kaffeinformation taler selvfølgelig godt om det at drikke kaffe, og pointerer sunde ting ved at drikke kaffe. [5] Dette er positiv for Baressos da det gør kaffedrikkere mere trygge ved at drikke kaffe, og vil sikkert drikke mere af det fremover. Et andet et eksempel var da Bill Clinton i 2001 besøgte en af Baressos butikker i København[6]. Dette skabte selvfølgelig en masse dække, og var fantastisk godt for Baresso, da et kendt ansigt fra USA anerkendte Deres kaffe.

...

Download as:   txt (10.3 Kb)   pdf (212.4 Kb)   docx (142.6 Kb)  
Continue for 6 more pages »