AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Emiliano Zapata (catalan)

Autor:   •  April 13, 2011  •  Essay  •  668 Words (3 Pages)  •  925 Views

Page 1 of 3

Els temes següents confirmaran la tesi de l'assignatura sobre la relativitat social de les relacions entre els normals i els diferents (omddd: per exemple, la delinqüència no és altra cosa que la criminalització que a cada societat es fa de les diferències més perilloses o més molestes).

En el benentès que:

1. la societat funciona com un tot articulat (és un sistema composat per parts que interdepenen)

2. per tant, totes les seves estructures interactuen (per exemple, els canvis demogràfics van relacionats amb els econòmics, els polítics i els culturals), de manera que no hi sol haver grans desajustos en l'impacte de les diferents estructures social en la vida de la societat

3. encara que cada estructura té autonomia pròpia (per exemple, la política o la cultura poden anar avançades o endarrerides en relació als canvis demogràfics i econòmics).

4. tanmateix, l'estructura demogràfica és, conjuntament amb l'econòmica, la més potent (i són les que més condicionen), seguint la lògica explicativa dels clàssics "primum vivere et deinde philosophare", que el vell Marx va traduir en un text clàssic com "No és la consciència dels homes la que determina la realitat; al contrari, la realitat social és la que determina la seva consciència ".

5. per tant, cal analitzar tant a l'impacte de l'estructura social, com al diferent ritme de cada estructura (per exemple, la baixada de la natalitat pot fer que es descriminalitzi l'avortament –repetim: la baixada de la natalitat pot fer que es descriminalitzi l'avortament-, però la política o la cultura el pot seguir mantenint criminalitzat).

D'altra banda, i emetent un lleuger judici de valor, l'impacte de l'estructura social sobre les relacions entre normals i diferents pot entendre segons la vella i bella teoria de George Lucas com efectes volguts (la força) i efectes no volguts (el costat fosc).

Per exemple, es pot analitzar la paradoxa dels dos tipus d'efectes de la revolució demogràfica:

• la força: vivim més temps (i podem fer més projectes vitals que abans); per tant, ens acompanya la força

• el costat fosc: i no sabem què fer amb una societat on vivim més temps (marginem els vells, ens preocupen

...

Download as:   txt (4.2 Kb)   pdf (84.6 Kb)   docx (11.5 Kb)  
Continue for 2 more pages »