AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Marketing: Creating and Capturing Customer Value

Autor:   •  April 4, 2016  •  Essay  •  26,095 Words (105 Pages)  •  1,284 Views

Page 1 of 105

Kapitel 1 – Marketing: Creating and Capturing Customer Value

What Is Marketing?

Hantering av vinstgivande kundrelationer. Defineras som den process där företag skapar värde för kunder och bygger starka kundrelationer för att i gengäld få värde från kunden. Målet med marknadsföring är att locka nya kunder genom att utlova bättre värde och att behålla och växa nuvarande kunder genom att erbjuda belåtenhet.

The Marketing Process

Marknadsföringsprocessen är uppdelar i fem steg. I de fyra första stegen arbetar företagen med att förstå kunder, skapa kundvärde och bygga starka kundrelationer. I det femte och sista steget belönas företagen för deras skapande av bättre kundvärde. De olika stegen är som följer:

  1. Förstå marknaden och kundernas behov, brister och efterfrågan.  
  2. Designa en kunddriven marknadsföringsstrategi.  
  3. Skapa ett integrerat marknadsföringsprogram som levererar bättre värde.  
  4. Bygga vinstdrivande relationer och skapa kundnöje.  
  5. Fånga värde från kunderna för att skapa vinst och kundkvalitét.  

Understanding the Marketplace and Customer Needs

Människans behov är ett tillstånd då man känner avsaknad. Brister är den form människans behov som formats av kultur och individuell personlighet. Efterfrågan är när brist backas upp av köpkraft.

Market Offerings – Products, Services, and Experiences

Kunders behov och brister fullgörs genom ”market offerings”, vilket är en kombination av produkter, service, information eller erfarenhet som finns tillgängligt på marknaden för att uppfylla ett behov eller brist. Marketing myopia (kortsiktighet) är det misstag många gör då de fokuserar mer på de specifika produkter ett företag erbjuder istället för den nytta och erfarenhet som dessa produkter producerar.

Markets

En marknad är det antal faktiska och potentiella köpare av en produkt eller service. Dessa köpare delar behov eller brist som kan tillfredställas genom utbytesrelationer. När man marknadsför så hanterar man marknaden för att få in vinstgivande kundrelationer. Ett marknadsföringssystem kan delas upp i följande huvudelement: Leverantörer, företag, konkurrenter, marknadsföringsrepresentanter och kunder.

Designing a Customer-Driven Marketing Strategy

När företagen förstår kunder och marknaden till fullo kan de skapa en kunddriven marknadsföringsstrategi. Marketing management defineras som konsten och kunskapen att välja målmarknader och bygga vinstdrivande relationer med dem. För att designa en

...

Download as:   txt (153.8 Kb)   pdf (1.4 Mb)   docx (521.2 Kb)  
Continue for 104 more pages »