AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Cosmetice Preparate Acasa

Autor:   •  August 29, 2016  •  Book/Movie Report  •  1,251 Words (6 Pages)  •  641 Views

Page 1 of 6

Laurence Dupaquier

COSMETICE NATURALE

Traducere de Nicolae Constantinescu

DE CE SĂ VĂ PREPARAŢI SINGURI COSMETICELE

Oferta de cosmetice de pe piaţă, deşi extrem de bogată, este nesatisfăcătoare în ceea ce priveşte calitatea, din cauza prezenţei în aceste produse a unor substanţe şi ingrediente alergene, chiar nefaste pentru sănătatea noastră.

Cu excepţia cosmeticelor biologice, în cremele produse de marile laboratoare se găsesc uleiuri minerale provenite din petrochimie, coloranţi chimici, conservanţi alergeni, substanţe cancerigene etc. Fiind vorba de cosmetice pe care le punem pe piele, suntem îndreptăţiţi să ne informăm şi să reflectăm la alternative naturale. Produsele de înfrumuseţare propuse aici sunt aşadar elaborate numai pe baza unor ingrediente naturale cu efecte binefăcătoare.

Realizarea unor cosmetice de casă necesită o investiţie iniţială, dar se va dovedi foarte repede o sursă de economii. În comparaţie cu cremele cosmetice care costă câțiva zeci de lei, acestea sunt foarte accesibile şi la fel de eficiente ca produsele concurente de marcă, poate chiar mai mult.

Pe lângă laudele aduse cosmeticelor de casă, această lucrare are ca scop înfăţişarea unui univers ludic şi parfumat, în care fabricăm cu uşurinţă, cu plăcere şi satisfacţie produse care să corespundă aşteptărilor noastre. Prepararea cosmeticelor acasă cunoaşte o dezvoltare importantă. Ea se înscrie într-un demers sănătos şi evoluează de la o îndeletnicire distracţia creativă în timpul liber spre o adevărată pasiune.

Ingrediente şi echipamente

Ingredientele

Deşi este posibilă procurarea de ingrediente foarte specializate în materie de cosmetice de casă îndeosebi de pe site-uri specializate, această lucrare preferă ingredientele cele mai uşor de achiziţionat din magazinele apropiate.

Pentru a face primii paşi în cosmetica de casă, este neapărat necesar să vă procuraţi un anumit număr de ingrediente:

— câteva uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de migdale dulci, de jojoba, de sâmburi de caise;

— un unt vegetal „tare”, cum ar fi untul de cacao, şi un unt vegetal „moale”, ca untul de karite;

— ceară de albine;

— plante şi flori uscate ca să vă personalizaţi produsele;

— pudre de diferite tipuri, cum ar fi argile, rhassoul, spirulină, pudre de coji de citrice, făinuri (de orez şi de porumb), pudre de fructe uscate, ca pudra de migdale sau de nucă de cocos şi chiar zahăr roşu;

— miere sau suplimente alimentare prezentate sub formă de capsule (coenzima Q10, lăptişor de matcă, vitamina E etc.);

— săruri specifice conţinând oligoelemente şi minerale, adevărate surse de stare de bine; este cazul sării Epsom şi a sării de la Marea Moartă;

...

Download as:   txt (9 Kb)   pdf (121 Kb)   docx (12.5 Kb)  
Continue for 5 more pages »