AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Cv Looplijst Vet Interessant

Autor:   •  June 19, 2016  •  Business Plan  •  705 Words (3 Pages)  •  668 Views

Page 1 of 3

Criteria 1, Waarheid

Mijn PWS ging over het onderwerp: wat zijn de verschillen tussen Fictie en Feit bij de orde van de tempeliers. Het streven naar waarheid was bij dit onderwerp behoorlijk lastig. Je vind veel maar het onderscheid maken tussen wat waarheid is en niet waarheid is lastig te maken. Uiteindelijk heb ik op sommige onderdelen wel veel waarheid kunnen vinden. Bijvoorbeeld over hoe de tempeliers inlvoed hebben gehad op de kruistochten, maar over hoe de tempeliers in de huidige samenleving nog een directe inlvoed hebben is weinig met zekerheid over te zeggen.

Criteria 2, falcifieerbaarheid

Aan dit criteria voldeed mijn PWS niet. Aangezien het grootste gedeelte van mijn onderzoek een literatuuronderzoek was is dit geen wetenschap. Literatuur is feitelijk. Het is al gebeurd en wat in het verleden gebeurd is zal in de toekomst niet meer veranderen. Het verleden kan niet meer aangepast worden maar de toekomst kan nog wel verbeterd worden door goede analyses uit het verleden.

Criteria 3, intersubjectief inzicht

Het onderdeel intersubjectief inzicht is in mijn PWS gedeeltelijk goed verwerkt. Het niveau waarop het onderzoek werd gepresenteerd was goed volgbaar maar de diepgang binnen het onderzoek was nog niet goed genoeg. Zoals in het boekje het voorbeeld werd aangehaald van de televisie, dat iedereen snapt hoe die werkt maar weinig mensen de technologie erachter snappen, werkt deze theorie niet op mijn PWS. Het hele verslag viel door iedereen wel te begrijpen die het zal lezen en niet alleen door de experts op het gebied. Ook zouden vele anderen het kunnen nabootsen en verbeteren wat wij voor onderzoek hebben gedaan. Hierdoor is het geen wetenschap.

Criteria 4, functionele verklaring binnen context

Aan dit criteria heeft mijn pws gedeeltelijk wel en gedeeltelijk niet voldaan. Het heeft wel aan dit criteria voldaan omdat er geen vragen van buiten de context beantwoord konden worden over het onderwerp waar ik mijn onderzoek over heb geschreven. Het voldoet dan weer niet aan het criteria omdat ik geen echte functionele analyse heb gegeven over het optreden in de huidige tijd van de orde van de tempeliers.

Criteria 5, conceptuele verheldering

Aan dit criteria heeft mijn pws wel voldaan. Het heeft hier aan voldaan omdat er een duidelijke lijn in zit wat fictie is en wat feit. Dit was ook het uiteindelijke doel van het onderzoek om dit aan te tonen. Door middel van veel naslagwerk kwam er een diepere bodem achter het onderzoek te liggen. Het werkt net als het voorbeeld tussen de man en de vrouw. Vroeger wisten ze wel dat er verschil in zat maar niet hoe dat kwam. Na vele onderzoeken wel. Voordat je begint aan het lezen van het onderzoek wist je misschien wel dat er fictie en feit was maar je wist nog niet precies hoe dat zat. Na het lezen weet je al veel meer. Het enige wat misschien er voor zorgt dat mijn onderzoek nog niet voldoet aan het criteria van conceptuele verheldering is het feit dat er nog wel een diepere bodem in het onderzoek zou kunnen zitten terwijl ik dat niet helemaal heb uitgevogeld.

...

Download as:   txt (4.2 Kb)   pdf (58.2 Kb)   docx (9 Kb)  
Continue for 2 more pages »