AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Voe-Aflevering

Autor:   •  September 11, 2016  •  Case Study  •  1,427 Words (6 Pages)  •  910 Views

Page 1 of 6
  1. (5 %)
    Vurder, hvilken vækststrategi Matas A/S benyttede i forbindelse med opstart af konceptet StyleBox By Matas, jf. pressemeddelelsen ”StyleBox By Matas”.

Der er tale om markedsudvikling eller produktudvikling som vækststrategi for Matas’ Stylebox, Det kommer an på om man ser på selve serviceydelsen eller de produkter de bruger dertil, og som kunderne har mulighed for at købe. Serviceydelsen er et nyt uhåndgribeligt produkt fra Matas’ side, altså derfor produkt udvikling. Ser men på de håndgribelige produkter, som stylisterne mm. Bruger er der tale om produkter som Matas’ i forvejen sælger i deres butikker, men som nu sælges på et nyt marked.

  1. (25 %)
    Udarbejd en analyse af rentabiliteten, indtjeningsevnen, soliditeten og likviditeten for Matas A/S for årene 2010/11 til 2012/13 med udgangspunkt i nøgletallene, artiklerne og det interne materiale. Nøgletallene fremgår af bilag 1.

AG Ligger på et godt niveau i forhold til markedsrenten på 4%, den er stigende fra år til år fra 7 til 8.2 procentpoint.

OG Er stigende fra 2010/11 til 11/12 men faldende fra 11/12 til 12/13. Dette betyder altså at Overskudsgraden påvirker Afkastningsgraden negativt.

AOH er stigende fra år til år og er stegen med 0,05 gang. Dette er med til at påvirke AG positivt.

EKF er stigende fra år til år, den er stegen fra 12 til 16.9% det svare til en stigning på 4,9 procentpoint. Da EKF ligger på 16.9% i perioden 12/16 er dette godt i forhold til markedsrenten på igen 4%.
Afkastningsgraden ligger hvert år over glædsrenten, det vil altså sige at virksomheden tjener på gæld. Dette er grunden til at EKF er større end AG


Efter som Afkastningsgraden gradvist stiger fra år til år og at virksomheden tjener på at arbejde med gæld, kan man sige at det går fremad i den rigtige retning for virksomheden.

Virksomhedens indtjeningsevne er fornuftig, den stiger gradvist fra år til år set på omsætningen som stiger fra 100 til 107.

Soliditetsgraden for virksomheden er stigende, den er stegen fra 33.2 til 40.9, en stigning på 7.7 procentpoint, da Matas er en vel etableret virksomhed skal den helst ligge mellem 30-40% som den også gør.
Likviditetsgraden ligger således også på et fornuftigt niveau for Matas bør likviditetsgraden ligge på mellem 100 og 150 % hvilket den gør. 107.2% er den stegen fra til 128.2 en stigning på 21 procentpoint.

Virksomheden er stadigvæk i vækst, og det ser ud på tallene at det vil fortsætte. De tal som skal stige stiger og resten følger med. Dette betyder altså at virksomheden er konkurrencedygtig på markedet og er stabil.

  1. (5 %)

Vurder, hvorledes Matas A/S’ likviditet overordnet set har udviklet sig i 2012/13 og forklar, hvilke væsentlige forhold der har været årsag til udviklingen.

Det er nemt at se at den likvide beholdning er stegen merkant. Med 144 millioner kroner. Grunden til at den ikke er stegen yderligere er på grund af afdrag på gæld hos kreditinstitutter, der er altså betalt af på et eller flere lån.

...

Download as:   txt (10.5 Kb)   pdf (156.8 Kb)   docx (20.3 Kb)  
Continue for 5 more pages »