AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Riadenie Manažérskych Zručností

Autor:   •  April 10, 2016  •  Essay  •  1,031 Words (5 Pages)  •  1,386 Views

Page 1 of 5

Byť efektívnym manažérom: čo si to vyžaduje?

V rámci experimentálneho cvičenia som viedol rozhovor s manažérom z odvetvia sťahovacích prác, ktorý je zároveň vlastníkom firmy. Momentálne má jedného zamestnanca a niekoľkých brigádnikov, ktorých volá podľa potreby. Potreba jeho zručností sa v značnej miere odvíja od podnikateľského modelu, ktorý je veľmi špecifický na svoje odvetvie. Líši sa totižto v miere pridanej hodnoty na objem prác.

1. Typický pracovný deň.

Manažér vstáva pravidelne o 7:00, v niektoré dni skôr v závislosti od zákazky. Raňajky nemáva, v domácnosti žije sám a deň začína klasickou prípravou do pracovného dňa (oblečenie sa, hygiena). Po týchto činnostiach skontroluje diár. Ten tvorí informatívny základ pre jeho prácu - má v ňom zapísané adresy a stručný charakter zákazky, ktoré si rozplánoval predchádzajúci deň.  Podľa toho, aký typ vozidla má doma pôjde buď vymeniť voz na sklad (dodávka – veľké auto do 3,5t – Iveco nad 3,5t) podľa potreby, alebo už s nachystaným náradím odchádza na zákazku, kde ho už majú čakať zamestnanci.

Prácu má pomerne presne rozvrhnutú, pričom málokedy sa mu časový harmonogram posúva (aj to iba v prípade, že klient nedostatočne špecifikoval zákazku). Sám sa neobťažuje kontaktovať klientov o meškaní, nakoľko málokedy presiahne trvanie jednej hodiny.  Počas dňa prijíma telefonáty a na základe skúseností vypočíta trvanie prác, cenu práce (úkolové) a špecifikuje časový harmonogram na aktuálny  ako aj nasledujúce dni (objednávky na konkrétne dátumy) – priebežne zapisuje do diára.

V priebehu dňa sa niekoľko krát vracia na sklad a mení vozidlá, náradie, potrebný materiál (pásky, fólie, krabice) podľa potreby. Po uspokojení všetkých klientov v rámci daného dňa, si buď pripraví vozidlo na rannú zákazku nasledujúceho dňa, alebo ide priamo domov a túto aktivitu vykoná ráno. Doma následne obvolá brigádnikov, aby zabezpečil zákazky nasledujúceho dňa.

2. Najdôležitejšie problémy:

Sú brigádnici, ktorí sú nespoľahliví a niekedy neprídu do práce, kedy s chýbajúcim človekom je náročné dodržať časový harmonogram. Má stálych brigádnikov, no treba podotknúť že z počtu okolo 50 sa mu osvedčili a sú zodpovední len piati, ktorí nie vždy môžu, nakoľko ich potreba je im oznamovaná situačne a v čase oznámenia, už môžu mať dohodnuté niečo iné. Doplňujúcich brigádnikov hľadá následne na sociálnej sieti a tí sú často nedostatočne schopní.

Klienti, ktorí aj napriek vopred dohodnutej cene, neskôr s cenou nesúhlasia. Zákazku vždy ohodnotí úkolovo, kedy sa im cena zdá primeraná, pretože očakávajú, že bude podľa toho aj trvať. Keď je zákazka dokončená za polovičný čas, ako očakávali, zdá sa im to veľa v prepočte na hodinu a nechcú uhrádzať faktúry.

...

Download as:   txt (7.9 Kb)   pdf (186 Kb)   docx (12 Kb)  
Continue for 4 more pages »