AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Analyse Av Teknologiselskap (norwegian)

Autor:   •  September 13, 2011  •  Essay  •  576 Words (3 Pages)  •  2,051 Views

Page 1 of 3

Caseinnlevering 1 BUS312

1)

Det forekommer en endring i teknologibransjen hvor de i større grad benytter mer automatiserte tjenester. I tillegg har det foregått en overgang fra å teste alle komponenter selv, til at leverandørene gjør mye av dette og sertifiserer komponentene. Introduksjonen av høyteknologi komponenter krever også lengre testsykluser, mer automatiserte tester, og mer data per del.

Dette påvirker konkurranseevnen deres siden dette gir høyere avgifter hos kunder på grunn av flere tester som må gjennomføres. De har allerede fått flere klager på dette. Likevel er dette et svært viktig arbeid, da det koster mye å gjøre om feil som allerede har gått i produksjon. I tillegg er det en bransje i rask utvikling hvor nye generasjoner av komponenter har dukket opp i et raskt tempo.

2)

Per dags dato har de en kostnadsstruktur som består av direkte lønn og testkostnader. Testkostnader ble samlet i en felles kategori som inneholder både testrommene, ingeniørkostnader, samt utvikling og administrasjon.

Testkostnader ble gitt et prosentvis påslag i form av å dele de totale testkostnader på ingeniørkostnader knyttet til testing. Testkostnader ble dermed et prosentvis påslag på 145% av direkte lønn.

Dette er likevel ikke en gunstig løsning. Direkte lønn har blitt redusert de siste årene på grunn av økt automatisering. Dette ble forsterket av at leverandører gjorde i større grad sertifiseringen av komponenter. Dette har gitt grunnlag for å foreta færre tester. Konsekvensen for kostnadsstrukturen er en overgang fra direkte til indirekte personalkostnader.

Gjennom økt automatisering har kostnadene vridd seg i større grad mot dyrt teknologisk utstyr, noe som medfører at avskrivningskostnadene i mindre grad kan direkte overføres til antall arbeidstimer. Dette ville eventuelt gitt et høyere påslag for testkostnader, noe som ikke vil være heldig med utgangspunkt i konkurransesituasjonen og at de hadde allerede mottatt klager på høye avgifter for testing. Det kan medføre at de mister verdifulle kunder.

3)

Se excel-ark.

4)

Det fremstår som at systemet til konsulenten er å foretrekke fordi den allokkerer de høye maskinkostnader til den komponenten som nyttiggjør seg dette mest, fremfor å spre det utover de andre komponentene som oppstår i tilfellet med det nåværende og foreslåtte systemet.

5)

En utfordring med dette systemet er at den ikke skiller mellom de kunder som krever mye oppfølging i forhold til de som krever lite. Denne kostnadsføringen innebærer at de kunderelasjoner som krever mye oppføring nærmest subsidierer de kunderelasjoner som krever mye oppfølging

...

Download as:   txt (5.1 Kb)   pdf (81.9 Kb)   docx (12.3 Kb)  
Continue for 2 more pages »