AllFreePapers.com - All Free Papers and Essays for All Students
Search

Welke Waarde Levert De Efteling Voor De Klant? (dutch)

Autor:   •  November 26, 2011  •  Essay  •  307 Words (2 Pages)  •  2,188 Views

Page 1 of 2

c. Welke waarde levert de Efteling voor de klant?

Het creëren van waarde voor de klanten van de Efteling bestaat uit vier stappen:

- Het begrijpen van de behoeften en wil van de klanten

- Het ontwerpen van een klantgericht marketing strategie.

- Het maken van een geïntegreerd marketing programma dat superieure waarde levert.

- Het bouwen van een winstgevende relatie en het creëren van klanten wellust.

Om te begrijpen wat de behoeften en wil is van de klanten heeft de Efteling een bezoekerstevredenheid onderzoek gedaan. Hieruit kwam naar voren dat de kwaliteit van het park en de kwaliteit van de medewerkers erg goed waren. De wachttijden voor de attracties werden wel als onaangenaam ervaren. Maar ook komen klanten voor de gehele ervaring en niet alleen voor de attracties.

Om de klanten beter in hun behoeften en wil van dienst te zijn hebben ze een strategie bedacht. Omdat de klanten van de Efteling niet alleen meer voor de attracties komen maar voor een geheel vermaak zijn ze meer entertainment gaan aanbieden. De Efteling is zich ook gaan richten op theaterproducties die in het park bezichtigt kunnen worden. Omdat het moeilijk is om de wachttijden aan te passen bij bestaande attracties hebben ze ook hier gekozen voor entertainment tijdens het wachten. Dit doen ze in de vorm van het vermaken van de wachtende met animatie. Ook word er op de site aangegeven wat de verwachting is hoe druk het gaat worden. Hierdoor kunnen de klanten zelf bepalen of ze willen komen of op een rustigere moment komen.

Doordat de Efteling beter de behoeften en wil van zijn klanten weet en hier ook een passende strategie op toepast bouwen ze een winstgevende relatie op met de klanten. Dat is de waarde die de Efteling levert voor de klanten. Hierdoor

...

Download as:   txt (1.8 Kb)   pdf (42.7 Kb)   docx (10.3 Kb)  
Continue for 1 more page »